fredag 11 februari 2011

om de sociala mediernas betydelse

Så gör du karriär – med sociala medier

Vad är de som är okej att skriva på nätet. Vad är de för bilder som är okej att lägga ut.
Tittar på mina bilder och inser att så mycket alkohol förekommer inte. men inte för det dansbilder.. är det okej? för en människa som inte dansar så måste de se allt utom okej ut.

Jag stavar som en kratta på bloggen. men ärligt. På arbetstid är jag kanske inte felfri.. men mils långt från de jag skriver på nätet. Kan det påverka mig i framtiden?

Jag skulle som arbetsgivare kolla upp någon ny medarbetare på webben.
Vet dock inte om jag själv skulle aktivt marknadsföra mig på nätet.
Dock är jag ju dålig på att marknadsföra mig i almenhet.

2 kommentarer:

Patrik sa...

Som fotograf borde ju webben vara perfekt för dig för att visa upp vad du kan och vad du kan erbjuda. Nu har jag iofs inte läst mer än det här inlägget så du kanske visar upp vad du kan i resten av bloggen :)

Visst är det lite olika sidor som folk visar upp på bland annat Facebook. En del har en drink eller en öl i handen på varje bild och det ger ju intrycket av att det är en festprisse.

Jacqueline Kothbauer sa...

Hej Susanna,
Kul att du tyckte att vår artikel i Aftonbladet var intressant nog att blogga om. Jag tror så här om festbilder;
Alla människor är människor. Vi festar för att vi behöver. Sociala medier visar upp oss som vi är. Det talas mycket om att vi putsar fasaden, men jag tycker snarare att vi är lite aktsamma med hur mycket av oss själva vi skeppar ut. Det är klokt och hänsynsfullt. Det gör vi även när vi träffas IRL.

Problem får den som enbart har fyllebilder. Det ger en ensidig bild som är svår att förena med kraven på att sköta sitt arbete. Jag tror att det är ganska ovanligt att någon förlorar chansen till ett jobb på grund av fyllebilder på nätet. Eller vad tror du?

Jacqueline Kothbauer
Författare till boken "Mediababe - nio steg till framgång med hjälp av media"